KUMHO във Формула 1 !?

KUMHO (Южна Корея) е една от най-бързо развиващите се компании за производство на автомобилни гуми в света.

Прогнозите са до края на 2007 г. да влезе в топ 8 редом със световните производители на автомобилни гуми Мишлен, Бриджстоун и Гудиър. Фирмата е на второ място по продажби в Китай и е абсолютен лидер в Австралия.

Успехът на гиганта от Южна Корея през последните години се дължи изключително на използването на върхови технологии в разработката и производството на нови модели гуми. KUMHO разполага с три свръх-модерни технически центъра в Южна Корея, Великобритания и САЩ, където работят над 600 учени.

Сензацията в последния месец е новината, че KUMHO планира да инвестира в разработката на състезателна гума за Формула 1 и с това да се присъедини към гигантите в бранша Бриджстоун и Мишлен, които доставят гуми за най-престижното състезание в света. Тестовете на гумата ще започнат през 2005 г., като дебютът й на пистата се очаква да е през 2007 г.. Инвестициите в новата разработка за Формула 1 се очаква до 2005 г. да наброяват 25 млн. долара, а до 2007 г. тази сума да нарастне до 50 млн. долара.

KUMHO е водеща марка в света на високоскоростните гуми. Още през 1992 г. фирмата навлезе в моторните спортове, като към настоящия момент 70% от болидите във Формула 3 са оборудвани с гуми KUMHO, което ги прави най-големият доставчик на спортни гуми за състезания от този тип. Всеизвестно е, че именно от тези серии са започнали професионалната си кариера пилоти като Михаел Шумахер, Айертон Сена, Деймън Хил и други звезди на автомобилния спорт. Ценните телеметрични данни от състезателните писти се използват успешно за подобряване качеството на гумите KUMHO. Така компанията се утвърди като лидер в сегмента на високоскоростни гуми за суперспортни автомобили и джипове.

KUMHO Service 70 процента от болидите 

на Formula 3 са оборудвани с гуми на KUMHO 70 процента от болидите 

на Formula 3 са оборудвани с гуми на KUMHO

Благодарение на непрестанните си инвестициите във високи технологии, марката KUMHO добива все по-голяма популярност сред клиентите в Европа и САЩ. През тази година KUMHO зае съответно 3-то и 4-то място от 10 изпитвани марки гуми в престижните тестове на списанията Аутоекспрес (Великобритания) и Аутобилд (Германия), като не отсъпваше по нищо на много по-скъпите си конкуренти. Гумата бе класирана сред най-добрите в ключовите категории за устойчивост на аквапланинг, спиране на мокро и стабилност на сух път. Точно заради перфектното съчетание от отлично качество и разумна цена, KUMHO е марката с най-голям растеж на продажбите в Германия за последните 3 години.